LADYLOQUITA

Fa uns anys, quan TOCS encara no era TOCS, Ladyloquita era una de les botigues més boniques de Gràcia! Era l’espai on podies trobar allò diferent, local, de proximitat, i una tipus de roba i moda de joves dissenyadors o vintage, i us dic jo que això en aquell moment no era fàcil!

Entrada de Ladyloquita

Que ara tinguin TOCS al seu parador per mi és molt especial i conèixer la Laura, una de les fundadores és … WAW! Sabeu què vull dir oi? Doncs us he de dir que conèixer la seva història i una mica més d’ella m’ha encantat! Us convido a llegir-la:

“Era mitjans del mes de Juliol del 2007. Dues amigues de la infància vam decidir obrir una botiga on vendre roba de joves dissenyadors de la ciutat.

La Meeta va estudiar disseny de moda i tot just començava amb la seva marca Tiralahilacha.
Jo, vaig estudiar fotografia però no vaig arriba a exercir mai. Mentre estudiava treballava com a dependenta en botiga de roba, allà vaig agafar bastanta experiència i vaig veure que realment m’agradava tractar amb la gent.

Va surgir la idea de muntar una botiga juntes i no ens ho vam pensar ni un moment. La mateixa nit vam entrar a internet i vam trobar un local al carrer Torrent de l’olla, al barri de Gràcia. Al dia següent vam trucar i de seguida el vam anar a veure, i ens el vam quedar!!

Ens vam posar a tope amb la reforma amb l’ajuda de familiars i amics i el dia 7 d’Agost vam inaugurar la botiga!

Va ser un éxit! A la gent li encantava, de seguida vem fer una clientela fixe i tothom ens felicitava.

Al 2009 vam decidir obrir una segona botiga a Travessera de Gràcia. Vam trobar un local que ens va enamorar, estava fet pols, però amb molt d’esforç va quedar preciós. Actualment es la nostra única botiga.

Al 2013 la Meeta va decidir deixar el projecte perquè estava creixent amb Tiralahilacha i no podia abarcar-ho tot. En aquell moment vam decidir tancar la botiga de Torrent de l’olla i em vaig quedar jo amb la de Travessera. I aquí segueixo, amb les mateixes ganes del primer dia i ara donant el pas amb la botiga online.

Com va sortir el nom de la botiga? Té un significat especial? 

Quan estàvem amb els tràmits per obrir la botiga no teníem nom. En un sopar entre amics, vam començar a dir noms y una amiga va dir Ladyloquita!

Explica’ns una anècdota divertida relacionada amb l’atenció al públic

-A la botiga de Torrent de l’olla hi havia un esglaó només entrar per la porta, la veritat es que tenia bastanta mala llet. El primer dia que vam obrir va entrar una dona gran i va venir directe cap a nosaltres. Quan va fer dues passes, patapam! Va caure damunt de tot l’aparador i per poc no s’obre el cap amb el mostrador…. La Meeta i jo no ens ho podíem creure. Vam anar corrents a ajudar-la. Per sort només va ser un ensurt i no va passar res. Però quina manera de començar… 

Fins i tot els provadors son una delícia!

-Un dia un home entra i em pregunta: La botiga es diu Ladyfoquita?? Dic jo, no, Ladyloquita. Ah, perdó, pensava que era de talles grans i volia fer-li un regal a la meva dona… 

-Fa pocs dies va venir una senyora preguntant per un jersei. Vam començar a parlar i va acabar explicant-me la història de la seva vida (molt interessant per cert) durant 3 hores! I perquè era l’hora de tancar, que si no allà seguíem. M’explicava la seva infància al Brasil on va anar a viure amb els seus pares quan era petita, passant per l’adolescència, un amor platònic, la seva tornada a Catalunya, en fi…mil histories. Va acabar cantant bossanova a la porta de la botiga. 

Explica’ns una anècdota divertida relacionada amb els teus proveïdors de proximitat

Ara mateix no sabria dir-te. Tinc molt bona relació amb els proveïdors de la botiga, sobre tot amb els que portem col·laborant molts any i passen cada mes per la botiga. Sempre fem petar la xerradeta.

Qui sou les persones que hi ha darrera el projecte? ens podeu explicar una mica de cada una? 

La Laura!

Sóc la Laura i actualment estic jo sola portant la botiga i treballant de cara al públic. Vaig estudiar fotografia però no vaig arriba a exercir mai. Mentre estudiava treballava com a dependenta en botigues de roba, allà vaig agafar bastanta experiència i vaig veure que realment m’agradava tractar amb la gent. Soc una persona detallista, m’agrada que tot estigui perfecte i fer sentir a les clientes que son especials. Ja porto 13 anys amb la botiga, sembla mentida… He passat èpoques més distanciada de les clientes, ja que vaig ser mare i he dedicat més de tres anys a criar al meu fill i no podia compaginar-ho amb l’horari comercial. Algunes de les coses que també m’agraden son la decoració, la cuina i actualment m’estic animant a fer-me la meva pròpia cosmètica. 

Pel que fa la botiga, just havia decidit fer una inversió, fent un rentat de cara a la botiga i la creació de la botiga online. Ja vaig haver de tancar al mes de Febrer per fer la reforma, que de fet no he pogut ni acabar… i al Març, amb totes les ganes que tenia de poder tornar a obrir amb el nou espai, em trobo que hem de tancar i no sabem fins quan.

La veritat es que estic molt espantada, el no saber si podré fer front a totes les despeses durant aquests mesos i la incertesa del que passarà un cop pugui obrir…. és molt preocupant. Espero que el llançament de la botiga online ens ajudi una mica, que poc a poc tot torni a la normalitat i poder superar aquesta situació. Amb molts dubtes de les mesures de prevenció que haurem de prendre i de si la gent voldrà venir a comprar.

Però sobre  tot amb més ganes que mai!

El local és tant bonic!!

Actualment la Laura com a bona emprenedora sénior, ha aprofitat aquesta aturada per a impulsar la botiga online o sigui que noies, sapigueu que teniu Ladyloquita a l’abast en un clic des de fa uns dies!! Aprofiteu!!

Podeu trobar Ladyloquita online shop

Podeu trobar Ladyloquita a Instagram

Podeu trobar Ladyloquita a Barcelona

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella