IORANA

Sempre he seguit la trajectòria de Iorana, la botigueta bonica de la Neus a Gràcia. He estat clienta de la botiga en moments en que TOCS no era ni un projecte, he vist els canvis i he admirat la Neus des del primer moment. Quan em vaig presentar un dia per a demanar de tenir les bosses TOCS a la seva botigueta i ella em va dir que estava a la seva llista de trucades per oferir-m’ho, va ser super bonic! Total que en un pim pam vaig tenir el primer punt de venda TOCS a Barcelona a la meva botiga preferida! Es pot ser més feliç? Ja us dic jo que no!

Tenia moltes ganes de fer-li aquesta entrevista a la Neus perquè ens hem entès molt bé i hem col·laborat en diferents promocions, però conèixer una mica més els seus origens i la seva visió de futur ajuda a reforçar les ganes de Iorana! Llegiu-la a veure si és o no és així!

Iorana va néixer després d’un llarg viatge, d’una volta al món, d’una parada, d’una necessitat de reinventar-se. Fruit d’una crisi, d’un repte personal, d’un llençar-se a la piscina. Sorgeix perseguint uns ideals, buscant una manera diferent de fer les coses, un model cooperatiu pels més “petits” i segurament els més ètics. Mentre la idea es gestava al meu cap, vaig decidir veure algun local, per saber com anaven les coses. Era una “novata” en tot això. El barri el tenia clar, el meu, perquè el conec, perquè l’estimo i perquè encaixa amb la manera comunitària i la xarxa veïnal que l’envolta. El tercer local que vaig veure va fer-me decidir a tirar-ho endavant. Va ser i és aquell. Sense gairebé tenir temps per pensar-hi més, vaig trobar-me fent reformes d’un espai sense gairebé cap recurs econòmic per començar. Això si, moltes, moltíssimes!, mans amigues disposades a rascar, pintar, construir, i destinar hores i més hores al meu projecte personal. Amb professionals les coses haguessin començat des de més amunt, però d’aquesta manera, va néixer una Iorana amb molta ànima i estima, familiar i amiga. D’això ja en fa 7 anys i mig! “

Com va sortir el nom de la botiga? Té un significat especial? 

Vaig decidir buscar un nom especial per a mi, que quan obris la persiana (sobretot en els dies difícils que ja sabia que en vindrien molts) pogués aixecar el cap, mirar el cartell, i em fes somriure, somniar i viatjar de nou. Iorana és la contracció de l’expressió tahitiana “ia ora ana”, que vol dir “que visquis”. Iorana és una expressió de benvinguda i comiat, un hola i adéu. Iorana és una de les paraules que vaig endur-me de l’Illa de Pasqua. 

Explica’ns una anècdota divertida relacionada amb l’atenció al públic

7 anys donen per molt! tenim anècdotes divertides (i de no divertides, també!). Però el que realment em sorprèn més és que alguna clienta ha passat a la llista d’amistats importants. No imaginava que això passés, i ha estat una agradable sorpresa. 

Explica’ns una anècdota divertida relacionada amb els teus proveïdors de proximitat

I amb els nostres creadors igual, s’estableixen uns lligams i vincles que van més enllà d’una relació comercial. Neixen amistats amb noms i cognoms 😉

Qui sou les persones que hi ha darrera el projecte? ens podeu explicar una mica de cada una? 

Darrera Iorana hi sóc jo, la Neus, vinc del món del disseny gràfic. Tot això no hagués estat possible sense la xarxa de família i amics que han estat els meus “socis” més fidels. Fa un any i mig, es va incorporar la Mariona, per cobrir la meva baixa maternal, i aquí s’ha quedat! A més a més de companyes, som cunyades i amigues.

Com esteu vivint la situació actual tant a nivell personal com a nivell professional?

Angoixant i amb molts alts i baixos. No em canso de repetir que el tema salut és el que realment ens preocupa i afortunadament el nostre entorn més pròxim sembla que està bé. Però es cert que anem tenint malalts i alguna pèrdua propera, i això entristeix molt i molt. A nivell professional, preocupada. Portem més d’un mes i mig amb la persiana baixada. Incertesa és la paraula que ens balla i ens inquieta. 

Com us plantegeu la tornada?

La tornada serà complicada. Som conscients que no venem productes de primera necessitat. La societat estarà tocada tant emocionalment com socialment, nosaltres les primeres. I no ens agrada plantejar-nos això després de tot el camí recorregut, però serà molt difícil poder tirar-ho endavant. Ho lluitarem, però! Lluitarem per Iorana i també per tots els projectes que en formen part.

Podeu trobar Iorana online shop

Podeu trobar Iorana a Instagram

Podeu trobar Iorana a Barcelona

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella