Entrevista a la Irene de Bolseta!

Avui al Blog entrevistem la Irene de Bolseta, la creadora i fundadora del Movimiento Bolseta!

Què es BOLSETA

Una bossa per a fruita i verdura, reutilitzable, sostenible i solidària, fabricada a Barcelona per dues Fundacions que inserten social i laboralment a persones en risc d’exclusió, i que podeu trobar en els més de 220 punts de venda que tenim actualment que estan indicats al nostre mapa BOLSETA.

Bolseta

Com va néixer BOLSETA i per què? 

Va néixer de la necessitat pròpia de trobar una solució per deixar de fer servir les bosses de plàstic que em donaven en els supermercats amb la fruita i la verdura i que quan arribava a casa anaven a un calaix per ser reciclades però el calaix cada vegada en tenia més i més, i per més que volgués reutilitzar no es buidava mai.

Quin són els objectius del projecte a mig termini? 

Arribar al major nombre de llars possibles mitjançant els comerços de proximitat i que les famílies es puguin sumar a BOLSETA per deixar de banda les bosses d’un sol ús ja siguin de plàstic o paper. 

Quin impacte ha tingut fins ara BOLSETA? 

La primera remesa de BOLSETA va sortir al carrer el Setembre del 2017. En el primer any circulaven 42.900 BOLSETAS que suposant un ús de dos dies al mes, en un any van permetre deixar de fer servir 1 milió de bosses d’un sol us. Per l’any 2019 ens hem proposat que circulin suficients BOLSETAS per deixar de fer servir 2 milions de bosses d’un sol ús, i hores d’ara ja ho hem aconseguit . Però l’impacte de BOLSETA no és només al medi ambient si no que hi ha un impacte també molt directe a la nostra societat propera com és la contractació de noves persones en risc d’exclusió que poden entrar en el mercat laboral gràcies a la confecció de BOLSETA, i la creació d’una xarxa de botigues de proximitat (actualment 220) recollides en el mapa BOLSETA que els dona notorietat. Un impacte que va a més.

Bolseta

Quins altres compromisos teniu amb el vostre entorn com a projecte? 

Volem que la solidaritat formi part cada vegada més de les nostres accions i de les accions del nostre entorn. Per això el mes de setembre vam iniciar una campanya amb la Fundació Pasqual Maragall per ajudar a la investigació per a la prevenció de l’Alzheimer. Amb aquesta campanya per cada pack de BOLSETA venut del 16/09 a l’11/10 hem donat 0,50€ a aquesta fundació. Es una acció que hem fet arribar a totes les botigues i són elles les que també s’han implicat en fer-ho saber a la seva clientela. 

La idea és fer campanyes d’aquest estil 2 cops l’any per anar aportant el nostre granet de sorra a més col·lectius en situacions complicades i intentar fer el nostre món una mica millor 

A títol personal, ens pots recomanar alguns hàbits que segueixen els valors de BOLSETA? 

La gran recomanació és que siguem conscients dels residus que generem i de ben segur que trobarem hàbits que ens ajudin a reduir-los.Us en deixo dos que són ben senzills que estan a l’abast de tothom. Poden ser un primer pas. 

1. Deixar de fer servir aigua embotellada. Quan surts de casa anar sempre amb la teva ampolla reutilitzable i si l’aigua que arriba a casa no és bona, instal·lar un filtre per a fer-la més agradable. El consum d’ampolles de plàstic al nostre planeta és esgarrifós : 1 milió d’ampolles al minut !

2. Fer compres de proximitat i sense empaquetats. Ara hi ha moltes botigues que venen a granel i pots trobat pràcticament de tot portant el teu envàs de casa sense generar més residus. Potser ens requereix una mica més de temps fer la compra i ens cal organització, però és del tot necessari. A més, és molt més gratificant parlar amb la persona que et despatxa que no pas agafar el blister amb el producte ja empaquetat. 

Bossa max

I per acabar, com t’imagines Bolseta en uns anys, quin somni tens per a aquest projecte? 

La veritat és que BOLSETA porta 2 anys en funcionament i mai m’hauria imaginat tot el que estem fent. Tot és un somni en el que hi ha molta feina darrera i molt d’amor. Bolseta va iniciar-se com un projecte i poc a poc es va convertint en un Moviment, un moviment que té com a objectius primordials eliminar els plàstics d’un sol ús amb la solidaritat i la proximitat com elements indispensables. El somni és fer aquest moviment el més gran possible i arribar al major nombre de persones per que s’hi puguin sumar. La sostenibilitat i la solidaritat ens necessiten. 

Afegeix tot allò que creguis important a destacar en el reportatge ! 

Potser dos frases que tenim al nostre web i que crec que son molt explicatives del canvi que hem de fer. Un canvi en el qual BOLSETA ens ajuda aportant una solució per una part del problema com són les bosses d’un sol ús. I un canvi en el que tot suma 

“Nosotros creamos nuestros propios hábitos y éstos serán los encargados de definir nuestras acciones finales”. 

“El hombre/mujer que mueve montañas, empieza apartando piedrecitas”.Confucio 500 a.C.- Bolseta 2019 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella