¿què vol dir zerowaste?

Zerowaste vol dir zero residus.

El concepte zerowaste que ara veiem escrit per tot arreu no te res a veure amb la gestió dels residus, sinó amb no generar aquests residus. 

El fet de reciclar ha passat a ser una solució poc efectiva. Per molt que reciclem, generem tanta quantitat de residus que ni nosaltres com a humans ni la terra mateixa, dona l’abast per a dissoldre o absorbir. 

contenidors de reciclatge
Aquest és el moment en que cal passar de la gestió de residus a deixar de generar-los.

Canvis n’hem de fer molts en el nostre dia a dia perquè en el fons, nosaltres som els responsables de tot plegat, els que tenim el poder de generar o deixar de generar residus d’un sol ús. La feina es molt senzilla en aquests sentit… ¿Què més et fa dur una bossa de tela per anar a comprar? Sempre és millor que comprar una de plàstic!

pack startbox XL

Al concepte Zerowaste tant de moda se li ha afegit el R.E.P , la “Responsabilitat Estesa del Productor”.

Una estratègia que s’han inventat que consisteix en afegir tots els costos ambientals associats a un producte al llarg del cicle de vida del producte al preu de mercat d’aquest producte. O sigui, que si jo fabrico una bossa de plàstic per exemple, hauria d’imputar en aquesta bossa de plàstic totes les despeses que suposa gestionar-la com a residu fins que desaparegui del tot.  Si fos així les bosses de plàstic que ens venen al súper no costarien només 5 cèntims. Aquestes bosses que comprem solen acabar en una incineradora de la Xina perquè és més fàcil i més barat produir-ne una de nova que reciclar el plàstic de la que hem llençat (al contenidor de plàstic, ep!).

Amb aquesta estratègia en el fons es com les empreses ens passen el relleu de la responsabilitat als consumidors, ho veieu?

Però el problema és que pagant una mica més per la bossa de plàstic no reduïm la bossa de plàstic i per tant no resolem el problema de l’excés de residus! 

pack Start box by TOCS

Amb els packs Startbox volem donar una empenta a deixar de fer servir bosses d’un sol ús i agafar l’hàbit d’anar a comprar amb bosses reutilitzables. 

A més a més de ser uns bosses pràctiques i boniques, heu de saber que estan fetes 100% a Barcelona, amb el que no generem tampoc, cap mena de despesa energètica en llargs desplaçaments. També que les han cosit i manipulat en tallers que treballen per la inclusió de dones en risc d’exclusió i d’aquesta manera col·laborem amb més causes que ens semblen del més just i necessari!

En resum no fem donacions a cap entitat de part del preu que pagueu pel pack… però és que la donació està feta perquè aquesta bossa que tens a les mans ha ajudat a una dona com tu, a tirar endavant malgrat les adversitats. 

pack Startbox by TOCS

Gràcies!! 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella