Què hi portes a la bossa?

Avui a TOCS hem convidat la Mar Ferré , organitzadora professional, per a que ens ajudi a organitzar la bossa. Aquesta és una professió que fa poquet que coneixem aquí però que té molta tradició en altres països. La Mar us pot ajudar a endreçar tot i organitzar-ho de manera que sigui absolutament funcional i pràctica per al dia a dia. A part d’això podeu trobar al seu blog temes com:  fer que la meva família endreci, reduir productes o rutines, fer més efectives algunes estances de casa, aprofitar els espais, etc. En el cas de T O C S, la Mar ens explica que decidir què portar a la bossa no és fàcil. Ens costa renunciar i pretenem preveure tot el que necessitarem quan estiguem fora de casa. La cosa es complica quan la mida de la bossa és petita. Per tot plegat no us podeu perdre els seus consells !!

ELS “PER SI UN CAS”

El primer de tot: ¡oblida’t d’aquesta categoria des de ja !! Cap “per si un cas” ha d’anar a la teva bossa. Sigues sincera amb tu. Si no fas servir l’agenda fora de casa, o si et desapareix màgicament la data de caducitat dels medicaments que hi portes , és senyal que no els necessites. No s’acabarà el món si algun dia necessites alguna cosa i no la tens. Confia en tu i en els teus recursos i no carreguis inútilment amb “per si un cas”. Pesen molt i això, a la llarga o a la curta, passarà factura a la teva esquena. L’únic cas en que aquesta categoria està permesa és si vas amb nens. És més, és altament recomanable, Això sí, amb una mica de sentit comú. No cal portar al damunt mitja botiga de joguines ni berenar per a tota una setmana. I pensa una cosa … els teus fills creixen i ho fan molt ràpid, així que la grandària de la teva bossa ha de ser inversament proporcional a l’edat dels teus fills. És a dir, com més petits siguin, més gran ha de ser la teva bossa i al revés.

LA MIDA SÍ QUE ÉS IMPORTANT

Un dels moments de més caos és el moment de canviar de bossa. Per no haver de decidir cada vegada què incloure o eliminar, et proposo que defineixis 3 categories:

Essencials

Aquesta categoria inclou aquelles coses que necessites si o si i que poden cabre en una bossa molt petita. Claus, moneder i mòbil per a mi són els essencials. Aprofita també per qüestionar-te si el teu moneder té la mida adequada, perquè l’ideal és que pugui cabre en qualsevol de les teves bosses. Bossa petita Festival

Imprescindibles

Són tots aquells objectes que utilitzes amb assiduïtat. Aquesta categoria és per a bosses mitjanes. En el meu cas: llibreta, bolígraf, auriculars, ulleres, bossa de roba per a la compra i kit d’higiene amb cacau, oli essencial, clips, goma de cabell i copa menstrual.   Bossa mitjana bàsica o fifty

Ocasionals

En funció del lloc, la situació o de les circumstàncies. Si has d’anar a una reunió, si plourà, si fa fred o calor, si utilitzaràs el cotxe, si viatges en transport públic. … Aquesta categoria és perfecta per a bosses mitjanes i grans. En el meu cas els meus ocasionals són un llibre, el carregador de mòbil, una ampolla d’aigua, un paquet de mocadors i protector solar (en el meu dia a dia me’l poso a casa). Però també hi ha qui necessita portar kit de maquillatge, claus secundàries, medicaments …   bossa gran max   Escriu en un paper els objectes que formaran part de les teves 3 categories i penja’l a l’interior de l’armari on guardes les teves bosses. A més a més et pot anar molt bé col·locar una safata per buidar la categoria d’ “imprescindibles” cada vegada que canviïs a una bossa més petita. Així, quan tornis a agafar una altra bossa, ho tindràs tot a mà.

3 PASSOS BÀSICS PER ORGANITZAR LA TEVA BOSSA

Segueix els mateixos passos que faries per organitzar qualsevol espai de casa teva:

Buidar

Posa la teva bossa del revés, bolca el seu contingut sobre la taula i analitza cadascuna de les coses que hi guardes, com si fossis membre de la policia científica. I ja que hi ets posada, fes el mateix amb el teu moneder.

Seleccionar

Qüestiona’t si realment necessites cada un d’aquests objectes. Revisa la teva llista d’essencials, imprescindibles i ocasionals i selecciona el que has decidit per endavant que vols que segueixi acompanyant-te quan estàs fora de casa. La resta ho guardes al seu lloc o ho elimines de la teva vida (regala, dona, ven o llença).

Contenir

A l’hora de guardar els objectes és important contenir-los. Així evites que facin el que vulguin per la teva bossa i et serà més fàcil localitzar-los cada vegada que els necessitis. Les butxaques interiors i exteriors són ideals per contenir els teus objectes “essencials” i aquells “imprescindibles” que entren i surten amb freqüència. Per tota la resta, bossetes de diferents mides amb cremallera on guardar els objectes per categories; per exemple, cura personal, maquillatge, lectura i escriptura, coses dels nens …

NOUS HÀBITS

Quan vaig a casa de les meves clientes em trobo la majoria de bosses plenes d’objectes diversos (molts d’ells “per si un cas”) enterrats entre tiquets arrugats, fullets de propaganda, correu per obrir i caramels enganxosos. A no ser que siguis com Marie Kondo, i buidis la teva bossa diàriament, la tasca de “reorganització” s’ha de realitzar amb regularitat. Escollir un bon moment per fer-la també és important. Res de fer-ho a primera hora del matí, de pressa i corrents. Reorganitzar la teva bossa implica prendre decisions: què m’ emporto, què deixo, què no puc oblidar-me, què és prioritari … i les presses no ajuden. Així que tria un moment de calma .. I, finalment, a partir d’ara, venç la mandra fent en el moment aquelles tasques que t’ocupin menys de dos minuts. Per exemple, quan et donin un tiquet de compra decideix al moment què faràs amb ell. Si optes per guardar-lo, en arribar a casa arxiva’l, no ho deixis per un altre dia.  Si el guardes per revisar que estigui bé, fes-ho a la botiga i no a casa. Si treus les teves claus, torna a deixar-les en el lloc en el qual estaven, no les llencis a la bossa sense saber on,  després perdràs molt més temps intentant localitzar-les. Mar Ferre Barcelona, juliol 2018 Fotografia: Umamibrands

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella