La TOCS que voldràs a la teva llista de Nadal!

Tenia moltíssimes ganes de treballar amb pell. De que les bosses TOCS tinguessin un plus, un de més a més! M’encanten els teixits i les textures, i els estampats i colors, sempre us ho dic, i és el que identifica TOCS!  Però sempre he pensat que una bossa de pell és un bàsic, un fons d’armari, un must que si es pot, s’ha de tenir! 

I saber que ja son aquí, que son una realitat i que us les puc ensenyar i que les podeu dur, em sembla gairebé un somni fet realitat!!

Hem intentat no perdre l’essència TOCS agafant un model actual, i convertint-lo en un model especial, edició limitada, essencial i bàsic però elegant. Que requereix cures i cal cuidar-lo bé, però que alhora és un bàsic per al dia a dia. Us explico com ho hem fet!

En aquesta primera càpsula de Fifty de pell a la que hem anomenat Soft (suau) hem treballat com ens agrada, de prop, amb l’Anna i la Mireia, que tenen un petit i encantador taller  a Igualada. Elles son expertes en pell i s’han encarregat de tot el que és material d’adoberia i producció. Des de Barcelona hem treballat els interiors i la resta de tasques que requereix una col·lecció des de que es pensa fins que es ven. 

Quan vam plantejar fer el model Fifty en pell en vam valorar diferents tipus: cuir, tractat o no, suau o no, amb més o menys caiguda etc, i finalment per preu i estil vam decidir que el que ens encaixava era el serratge. 

La pell de serratge és la clàssica pell girada de les botes més típiques i encantadores dels anys 70!

Sempre m’han agradat! Els meus pares es van casar amb botes de pell girada, jo en vaig dur tota l’adolescència i joventut, i ma germana encara en té unes, les “pisamierda” els diu! Doncs això, antigament comprades al Carrer Ample de Barcelona, un clàssic que ara ja es pot trobar a moltes més sabateries i que sembla que torna!

Per als que no ho sabeu , el serratge és la part de darrera del cuir, per això es diu pell girada! És un tipus de pell molt usada al Mediterrani perquè pot tenir diferents gruixos i s’adapta molt bé tant a l’hivern com a l’estiu. En aquest cas hem escollit un serratge mig que fa que les bosses Fifty tinguin una bona caiguda i no quedin massa encarcarades, el que faria que perdessin la seva essència.

Es molt important això si que la cura de la bossa sigui la correcta. 

El serratge pot tenyir la roba. Per exemple el model de color gris blavós no el combineu amb uns pantalons blancs per si de cas. Potser al cap d’un temps ja no caldrà que vigileu perquè la mateixa pell absorbit prou el tint, però per a estrenar-la millor un texà o un negre! 

Per altra banda, podreu veure que el serratge es despentina i fa aigües. Per mi és part de la seva autenticitat, però també cal cuidar-lo! Raspallar-lo en el sentit del pèl de tant en tant amb un raspall de les ungles per exemple. 

També hi ha productes de neteja específics que podeu trobar en botigues especialitzades, i si el voleu rentar del tot busqueu una tintoreria que faci aquest tipus de neteja en sec. 

Quan la desis per al canvi de temporada, intenta que sigui en una bossa tèxtil. Si no en tens aprofita una funda de coixí velleta per exemple. 

Mira que sigui un espai sec i protegit de la humitat. Intenta guardar-la plena perquè mantindrà millor la forma. Sobretot si tens espai per a fer-ho així omple-la de paper de seda o similar, mai amb diaris o revistes perquè poden tacar-la i agafar mala olor. Buida les butxaques i desa les nanses el més recte possible i cap a dins de la bossa. Si pots posa dins una bossa d’olor i ja serà ideal!

La col·lecció capsula Fifty Soft té tres colors i 7 bosses de cada color, en total 21 bosses! Són el model Fifty i per tant porten a l’interior les tres butxaques profundes de sempre i la beta amb el mosquetó per a les claus. També les betes d’antelina al costat per a tancar-la amb una llaçada quan ho creguis convenient. 

Quan s’acabin en farem més però no seran iguals, ja sabeu, els interiors segur que canvien i la producció serà de cara al 2021. 

Aquest Nadal la Fifty Soft es el regal més bonic de la temporada!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella