SÓC L’ONA

fundadora de TOCS Textile Crafts.

Sóc la dissenyadora, la cap de proveïdors, la comercial a comissió, la responsable de màrqueting i organitzadora d’esdeveniments. Fa un parell d’anys que ja tallo molt poc, cuso menys i planxo res.

En aquests darrers anys hem entrat el tall i la confecció a d’altres tallers de Barcelona, sempre buscats amb cura i amb els que ens entenem en quant a valors i qualitat.

Sóc una persona bàsicament pràctica, organitzada i creativa, però em sembla que el que més em defineix és que estic envoltada de bona gent!

història

Avui us vull explicar

la història de la

bossa Bàsica de T O C S.

La bossa imprescindible, la que cal tenir, la que cal portar sempre, posada o plegada, per que la necessitaràs en un moment o altre del teu dia a dia!

En el meu cas, aquesta bàsica és la meva bossa taronja!

La meva bossa taronja està feta d’un tros de roba d’Ikea, d’un retall que va sobrar de fer una tovalla de sobretaula per casa del meu germà.

El dia que em vaig apuntar a classes de costura, la meva mare em va donar aquest tros de loneta que m’havia de servir per a fer una bossa que jo preveia un desastre absolut!

La Núria Picos és la que em va ensenyar a cosir.

El primer projecte era una tote bag. (Tote bag és un dels pocs anglicanismes que he decidit adoptar i equival a bossa de nanses).

Recordo que em va costar algunes sessions fer-la perquè estan folrades pels dos costats, tenen una base que cal confeccionar durant el procés i posar les nanses i cosir el final molt i molt bé per que quedi un acabat perfecte!

El dia que la vaig acabar a classe de costura vaig decidir estrenar-la per anar al teatre la mateixa nit.

Per mi era la millor bossa del món. Imagina’t si va ser WOW, que des que vaig veure el resultat i l’ús que encara en faig, dissenyar i cosir bosses era el que volia fer per sobre de tot!

Volia que tothom tingués un tote bag!

És el millor invent
de bossa de mà que hi ha

i així neix la Bàsica de T O C S, de les meves ganes de compartir!

Doncs bé, aquesta bossa ha viscut amb mi cada dia durant uns cinc anys. Hi he carregat de tot, l’he fet servir de bolso, hi he portat la compra, els llibres i portàtil de la feina. Coses de platja, i fins i tot la vella màquina de cosir de la meva besàvia, que pesa com un mort!

He de reconèixer que la meva bossa taronja ja no és taronja.

Està descolorida i hi ha taques que ja no marxen, moltes rentadores ha passat, … però sabeu què?… a mi em té el cor robat! És forta, resistent, i encara quan la miro penso que és la responsable que ara mateix sigui on sóc!

Les bosses TOCS són així! Les imagino en mans de dones dinàmiques i amb empenta, amb un ritme de vida trepidant però equilibrat, en llibertat i autonomia, mares o no mares, grans o joves! La Bàsica és la bossa de totes!

De “bolso”, plegada, de bossa complementària, és igual, ja us dic jo que és una imprescindible perquè serveix per tot, es renta fàcil, està folrada per dins i té una capacitat de resistència increïble!

Records de l’àvia

Després d’un parell d’anys de formació i confeccionant les primeres TOCS em recordo de la meva àvia, i faig un procés molt bonic de reconeixement de tot allò que aprenem sense adonar-nos.

Recordo de cop la meva àvia cosint bosses per a diferents botigues de Barcelona, al seu taller, al final de passadís de casa seva. Tallant sobre una taula de fòrmica groga, i cosint en una Refrey dels anys 60 amb la llum natural que li entrava pel balcó del carrer Muntaner.

Amb ella passava també les tardes dels estius fent punt i combinant fils, retallant teixits i fent vestits per a les nines.

Així que les bosses que dissenyo tenen aquest origen tant senzill i poc conscient per part meva, fins que recordo que a la vida tot torna.

Passats aquests dos anys de creixement m’adono que el que busco en el disseny de les TOCS és un equilibri entre la comoditat i la imatge. Entre la tendència global i la personalitat de la marca. Entre la qualitat del teixit i el cost del producte. Que estigui en equilibri amb la dona que el porti, que s’hi senti còmode, que li sigui pràctica i sobretot s’hi trobi bonica. S’identifiqui, s’enforteixi i cregui en ella.

No tinc cap dubte que de tot el que visc i
m’envolta, la família és el meu pilar més important i, per tant, procuro cercar harmonia entre la meva vida professional i les agendes de casa.

M’apassiona estar amb els meus, els petits i els grans, llegir novel·les que em captivin, viatjar per carretera, fer coses combinant mans i fils, entrar al 100% a les festes quan hi sóc, però
saltar-me-les sempre que puc.

Sóc divertida i feliç en general.

Potser per això m’agrada fer feliços als altres.

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella

logos kit digital