Fora taques!

Taques d’oli , taques de xocolata, taques de cafè, de vi o de tinta… Fora taques!! Les bosses de tela tenen aquests inconvenients, es taquen i tot i que les rentem a mà, i amb els  millors sabons que trobem al mercat, hi ha taques que no marxen! El primer pas quan tens una taca és fer un intent de netejar-la a veure si es pot salvar la bossa!  Jo he fet servir alguna vegada el web https://www.quitarmanchasde.neti pot ser que us funcioni… proveu abans! Quan veus que ja no funciona res,  has de pensar què fer per a conservar i poder fer servir la bossa! Aquí us deixo algunes idees!!

PINTA!

Pinta un dibuix a sobre de la taca!!

Pinta i fora taques! Primer mira la mida de la taca, el tipus de teixit i assegura’t que el puguis pintar amb pintura tèxtil. Si és que si, busca un dibuix que t’agradi i que pugui tapar tota la taca. Navega per Pinterest, busca inspiració i si cal calca aquella il·lustració que més t’agradi sobre la tela. També pots dibuixar un pattern divertit que puguis fer tu mateixa i omplir tota la bossa! Una altra opció… escriu amb lletres grans el teu nom o una frase bonica per tapar la taca. Segur que ara que tens la solució et surten mil idees.

BRODA!

Agafa l’agulla i tapa la taca!

Broda i fora taques! Si ets de les meves pots brodar unes flors!! O simplement fer una figura geomètrica de colors diferents amb diferents fils. En aquest cas, crec que els passos a seguir son més delicats: fixat en quant teixit has de cobrir amb el brodat per a amagar la taca, busca un brodat de la mida, mira que encaixin els colors dels fils i el dibuix a brodar amb el color del teixit de la bossa. Ja només et cal agulla i fil que correspongui al gruix del teixit i pots començar!

APEDAÇA o SARGEIX!

La solució que és tendència!

Cus i fora taques! Són tendència els sargits en els pantalons i les jaquetes denim! I perquè no en la resta de teixits? Tornen els pedaços fets de retalls d’altres teixits!! Saps aquella camisa d’estiu que no llences perquè es la teva preferida de sempre però ja no et va bé o trobes que està velleta? Fes-ne un pedaç i cus-lo sobre la taca de la bossa! Et quedarà genial i faràs la bossa més original!  I segons on sigui la taca que vols tapar, també pots fer que el pedaç sigui una butxaca! També pots trobar pedaços  ja dissenyats que només cal planxar, o bé agafar fil i agulla i anar cosint al damunt amb fils de colors o tons similars al de la bossa, allò que en diem sargir. Com que la gràcia és que quedi apedaçat, no cal cosir perfecte!

TENYEIX!

Últim recurs !

Tenyeix i fora taques! Si la taca és molt gran sempre pots optar per tenyir la peça. Tinc una amiga que estrenava vestit el dia del meu casament. Un conjunt cosit a mà preciós de cotó 100% en color cru.  Algú li va tirar per damunt tota la copa de vi negre! Després de molts intents de fer marxar la taca, el conjunt cru va passar a ser un conjunt de color granat! Preciós també! Alguna proposta nova que no se’ns hagi acudit? Si proves alguna d’aquestes ens ho ensenyes!!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella