El llegat de Mr. Bean

El primer tote bag era una nevera!

El primer tote bag que es va fer era de tela impermeable amb les nanses de cuir gruixut. I perquè la tela impermeable? Una tote bag és una bossa de nanses amb finalitats pràctiques. El terme tote significa “per emportar”. A la dècada dels 40 del segle passat, un tal Mr. Bean , que era un senzill pescador de Greenwood va idear una bossa de nanses per a dur el gel i la pesca fresca substituint el típic cistell de pescador! Com que era una bossa per a dur gel i posar el peix que es pescava al riu i per tant havia de ser impermeable! Li va posar el senzill nom de tote bag!

tote bag

Els inicis de la venda online!

I li va posar nom perquè quan en va comprovar la funcionalitat de la bossa, va decidir compartir l’invent i posar-lo a la venda! Va aplicar una tècnica de màrqueting de la seva època: va agafar una llista de pescadors amb llicència de la seva zona, va preparar una circular informativa del producte i els la va enviar per carta. Va instal·lar un magatzem al soterrani de casa del seu germà i des d’allà des enviava les comandes per correu postal. En poc temps ja editava un catàleg de quatre pàgines!! Actualment, l’empresa del Mr. Bean és una empresa de venda per correspondència especialitzada en vestuari i equipament recreatiu.

La moda del tote bag

Durant la dècada dels 50, les dones van començar a fer servir els tote bags dels seus marits com si fos una bossa de mà per al dia a dia, donada la seva practicitat. A la dècada dels 60 els tote bags agafar fama amb el disseny de Bonnie Cashin que va llançar la seva pròpia línia de bosses en formes bàsiques, còmodes i elegants alhora. tote bag Bonnie Cashin va ser una dissenyadora nord-americana autodidacta considerada una dels més importants de disseny de roba “casual” del segle XX. Destaca per la seva lluita contra la pressió del fabricant que volia molta producció, tot defensant per sobre de la quantitat a baix preu, la creativitat del dissenyador i l’exclusivitat del producte. Amb aquesta idea i la senzillesa i comoditat per bandera, va donar forma a noves tendències en peces com ponxos, túniques i capes a part de la bossa de mà. Molts dels seus dissenys es troben actualment en museus tant importants com el MOMA de Nova York.

I aquí?! Què passa a Catalunya?

Aquí a Catalunya del tote bag actual en dèiem cabàs o cistell i fa més o menys el mateix recorregut pel temps. De les places dels mercats públics d’alimentació… fins al seu ús habitual per anar a la platja, sortir al vespre a prendre un gelat… sobretot a l’estiu! tote bag El cabàs és una peça clàssica mediterrània que ens encanta i no passa de moda i quan ve el bon temps torna a sortir de l’armari on l’hem desat! Des de TOCS us proposem alternatives per anar variant. Des de les Shopperbag que són ideals per a anar a la platja o la piscina, fins a les Max o les Fifty que son perfectes per a la resta del dia! tote bag  

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella

3€ de descompte al moment si poses una segona TOCS a la cistella